zondag 28 februari 2010

27 februari 2010: White Beach


Gisteren zijn we naar White Beach gegaan. Dit is een stukje wit aangelegd strand aan de Surinamerivier. In het totaal waren we met drie jongens en tien meisjes. Met het busje was het ongeveer drie kwartier rijden. Aankomst op het strand was het uitzicht prachtig! Het zonnetje scheen volop op het strand en het water. De rivier was voor een deel afgesloten met netten omdat er anders piranha’s tussen ons zouden zwemmen en dat zou minder leuk zijn!

Ik heb super hard genoten van het uizicht. Wit strand, groot strandhutje voor ons allemaal, palmbomen, overal groene bomen aan de overkant van de rivier, ... Om jullie mee te laten genieten, heb ik enkele foto’s genomen. Het lijkt wel de omgekeerde wereld als je het vergelijkt met ons Belgenlandje! Het was als een droom, waarbij je wakker wordt en het beeld verdwijnt. Alleen bleef dit keer het beeld en kon ik zalig genieten van de warmte.

Jihaa... we hebben een nieuwe ijskast gekregen van onze huisbaas. Donderdagavond viel het ons op dat er iets mis was met onze oude ijskast. Het drinken was niet meer zo koel als anders en het hielp niet dat we de ijskast harder zetten. Vrijdags kwamen we na het school thuis en er hong een vreemde lucht in ons huis. Toen we de ijskast open deden, bleek dat ons ijs al gesmolten was en het eten heel duf rook. Onze conclusies waren snel gemaakt toen de ijskast vreemde geluiden begon te maken en er rook tevoorschijn kwam! Tinne heeft snel de stekker uit het stopcontact getrokken en de huisbaas opgebeld.

Normaal gaat alles hier traag in Suriname. Toch zorgde de huisbazin ervoor dat er zaterdag een mechanicien langskwam om de toestand te bekijken. In de namiddag, toen wij lekker in White Beach zaten, belde Mevrouw Fernandes met het goede nieuws dat men gekozen had voor een nieuwe ijskast te installeren. Thuis gekomen waren we alledrie heel blij met de nieuwe aanwinst!! Eindelijk een ijskast zonder schimmel aan de randjes!

Veel groetjes!!!

Evelien

2 reacties:

Op 01 maart, 2010 , Anonymous annemie zei...

hoi evelien
niet teveel van die zonnige fotokes laten zien he want ik ben al stik jaloers zenne.
zo te zien hebben jullie het wel naar jullie zin daar stuur anders toch maar wat zon op naar dit natte vieze belgelandje.
groetjes annemie

 
Op 06 maart, 2010 , Blogger Evelien zei...

Haha, ik heb al een paar envellopjes gestuurd met een beetje zon bij in, maar ik denk niet dat dat voldoende is. Alles is hier inderdaad in orde. We amuseren ons goed samen.

Gr

 

Een reactie posten

Aanmelden bij Reacties posten [Atom]

<< Homepage